lauantai 1. joulukuuta 2012

Karavaanari ratsastaa Andalusiassa



Espanjassa Atlannin rannalla Coin de la Fronterassa sain ensikosketuksen andalusian hevoseen Picadero Fuente del Callo-talilla Francisco Perez Sanchez & Andrea Leimerin luona. Viivyimme paikkakunnalla muutaman sateisen päivän. Huonon sään vuoksi maastoratsastukset eivät olleet mahdollisia joten Andrea antoi minulle yksityistunteja heidän katetulla kentällään. Talon isäntä Paco antoi mielellään näytteitä hevosmiestaidoistaan. Saimme seurata hänen kouluttaessaan nuorta hevosta ja hän myös ratsasti itse hevoset ennen tuntia näyttäen mihin kaikkeen nämä upeat hevoset pystyvät jos ratsastajalla taitoa riittää. Satulat olivat kuin nojatuolit, pehmeät ja mukavat. Ratsastaja istuu kokoajan satulassa ja kevyin avuin siirtelee hevosta allaan. Alboroto, nimi merkitsee taistelijaa, oli herkkä ja tuntui että se toimi aivan ajatuksesta, tätä kirjoittaessani enää voi ymmärtää niin tapahtuneen. Tämä oli kokenus isolla K:lla. Toivoisinpa kaikkien ratsastajien joskus saavan sellaista onnistumisen iloa kuin minä tuolloin. Opetuskielinä saksa, englanti ja espanja.



Costa del Solin alueella on paljon talleja, mutta koska minulla on pyörä kulkuvälineenä, niin etäisyys campingalueelta tallille tulee olla kohtuullinen.
Löysimme tallin hikisen pyöräilyn jälkeen vain muutaman kilometrin päässä Fuengirolan keskustasta. Hipica Acepedo-tallilla, Antonio Serrano Silvan opetuksessa, sain todellista teho-treeniä tarkan valvovan silmän alla. Täällä oikeasti piti ratsastaa itse . . . istunta, jalat, selkä, kädet. . . Neuvoja miten ratsastajan tulee olla ja miksi niin pitää tehdä, ja siitä miten hevonen ymmärtää ratsastajan välittämät viestit.
Antonio antaa opetusta espanjan kielellä, joten tunneilla oli tulkki mukana.

Molempiin paikkohin tehdään myös ratsastusmatkoja:
www.picderofuentedecallo.de
www.sunhorse.fi

Pia-Liisa

1 kommentti:

  1. Hei, Kiva kun olet jakanut kokemuksiasi! Itse odotan innolla pääsyä Antonion kahden päivän ratsastusklinikalle joulukuussa. Lisä huomautuksena vielä, että Sunhorse ei toimi enää Antonion tallilla.

    VastaaPoista