maanantai 3. joulukuuta 2012

Käsijarru pois päältä eli polvet irti!

Sunnuntaina 2.12. järjestettiin tallilla Minna Leppälän esteklinikka. Pakkanen paukkui ja lunta oli varmaan koko joulukuun edestä. Osallistujia tuli yllätyssuuri määrä, eli kahdeksan ryhmää. Tosi kiva oli huomata, että mukana oli paljon myös uusia ratsukoita ja meille entuudestaan tuntemattomia osallistujia.

Minna teetti tehokkaita tehtäviä ja muokkasi niitä jokaiselle ryhmälle soveltuviksi. Ravipuomit erityisesti viuhkan muodossa voltilla aiheuttivat monelle haasteita ja kotiläksyksi tulikin ravipuomityöskentelyä. Vesimattoeste oli sijoitettu suoraan katsomon eteen, joten yleisökin pääsi todistamaan hyvinki persoonallisia loikkia tuon pelottavan sinisen maton yli :) Tehtäviä oli siis todella monipuolisesti ja yli kymmenen tehtävän "radat" aiheuttivatkin monelle pieniä muistikatkoksia. Joukosta löytyi myös helmiä, Minna kehui useammankin hevosen laatua ja hyvää ratsastettavuutta! Jokaiselle ratsastajalle myös 10 pistettä pakkasen pelkäämättömyydestä :)

Minna korosti useaan otteseen sitä, että polven pitää olla irti, eikä se saa puristaa satulaa. Tämä on hänen mukaansa kuin käsijarru päällä ratsastamista. Ratsastajien kunnosta oli myös paljon puhetta. Minna suosittelikin kaikille kunto-ohjelmaksi seuraavaa:
  • 2 kertaa viikossa uintia 1 kilometrin verran
  • 3 kertaa viikossa juoksulenkki, jonka kesto vähintään puoli tuntia
Tätä kannattaa kyllä aivan jokaisen tehdä, katsotaan myös keksisikö TwR tähän jotain tsemppausmahdollisuutta!

Minnan klinikka sai kovasti kehuja osallistujilta ja katsotaankin, josko saisimme Minnan meille uudestaan maaliskuussa vierailulle. Valitettavasti kuvia ei taida juurikaan klinikasta löytyä, sillä kameratkin taisivat noilla pakkasilla olla jäässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti